Φροντίστε τα μάτια σας γνωρίζοντας περισσότερα..
Τα γυαλιά οράσεως είναι το κύριο μέσο που μας προσφέρει καθαρή όραση σε περίπτωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας ή και πολλά από αυτά μαζί. Ακόμα και αν επιλέγουμε φακούς επαφής στην καθημερινότητά μας, πάντα πρέπει να έχουμε ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως για το σπίτι ή για περίπτωση ανάγκης.
Πριν επιλέξουμε σκελετό και οφθαλμικούς φακούς, θα πρέπει να έχουμε μια πρόσφατη συνταγή και να συζητήσουμε με το προσωπικό του οπτικού καταστήματος για την χρήση των γυαλιών και τις καθημερινές μας ανάγκες. Η συνταγή σας και οι ανάγκες σας, θα σας οδηγήσει στις σωστές επιλογές από την μεγάλη γκάμα γυαλιών που διαθέτουμε και τελικά θα αποκτήσετε το ζευγάρι γυαλιών οράσεως που σας ταιριάζει.
Στο κατάστημά μας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον εξειδικευμένο οπτομέτρη μας, ώστε να γίνει επανέλεγχος της συνταγής σας και κατόπιν να προχωρήσετε στην παραγγελία των γυαλιών σας. Η οπτομετρική αξιολόγηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον οφθαλμολογικό σας έλεγχο, καθώς δεν εξετάζουμε τυχόν παθολογίες, προβλήματα του οφθαλμού, ενδοφθάλμια πίεση κ.λ.π.
Πώς επιλέγουμε τον κατάλληλο σκελετό οράσεως που μας ταιριάζει;
Ανάλογα με το πρόσωπο και τις ανάγκες σας.

Η επιλογή των κατάλληλων γυαλιών οράσεως δεν είναι απλή υπόθεση και θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τα κατάλληλα tips για να σας καθοδηγήσουμε. Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο επιλέξτε τετράγωνα ή ξεκάθαρα γεωμετρικά πλαίσια για τα γυαλιά σας. Θα χαρίσουν γωνίες στο πρόσωπό σας. Για εσάς που έχετε τετράγωνο πρόσωπο, θεληματικό πηγούνι και έντονα ζυγωματικά, επιλέξτε γυαλιά σε σχήμα οβάλ ή στρογγυλά για να μαλακώσετε τις έντονες γωνίες του προσώπου σας. Αν το πρόσωπό σας είναι στενόμακρο, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να δώσετε πλάτος στα χαρακτηριστικά του. Δοκιμάστε γυαλιά σε ορθογώνιο σχήμα κι επιλέξτε αυτό που φαίνεται πιο συμμετρικό με το πρόσωπό σας. Και τέλος, για εσάς με το οβάλ σχήμα προσώπου τα νέα είναι ευχάριστα: έχετε το σχήμα προσώπου στο οποίο προσαρμόζονται σχεδόν όλοι οι τύποι γυαλιών οράσεως και μπορείτε να αισθάνεστε τυχεροί.
Πριν επιλέξουμε σκελετό και οφθαλμικούς φακούς, θα πρέπει να έχουμε μια πρόσφατη συνταγή και να συζητήσουμε με το προσωπικό του οπτικού καταστήματος για την χρήση των γυαλιών και τις καθημερινές μας ανάγκες. Η συνταγή σας και οι ανάγκες σας, θα σας οδηγήσουν στις σωστές επιλογές από την μεγάλη γκάμα γυαλιών που διαθέτουμε και τελικά θα αποκτήσετε το ζευγάρι γυαλιών οράσεως που σας ταιριάζει.
Να θυμάστε πάντα πως η σωστή επιλογή ενός σκελετού οράσεως δεν βασίζεται μόνο στην αισθητική ή στη μόδα, αλλά γίνεται πάντα συναρτήσει της συνταγής σας, της κορικής σας απόστασης (απόσταση μεταξύ των δύο ματιών) & του προσώπου σας. Ειδικότερα, σε περίπτωση που η συνταγή σας είναι υψηλή μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός, συμβουλευτείτε και εμπιστευτείτε τον οπτικό – οπτομέτρη σας για την ιδανικότερη επιλογή σκελετού, σύμφωνα με τα δεδομένα σας.. Είναι σημαντικό!
Πώς επιλέγουμε τον κατάλληλο σκελετό οράσεως που μας ταιριάζει;
Η επιλογή του κατάλληλου σκελετού για τα γυαλιά μας είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να μας εξασφαλίζει καλή εφαρμογή στο πρόσωπο, άνετο οπτικό πεδίο και φυσικά να ταιριάζει με την εμφάνισή μας και με το στυλ μας. Υπάρχει τεράστια ποικιλία ως προς τα υλικά κατασκευής σκελετών..
  • Πάστινα ή κοκκάλινα (acetate, mazzucchelli ..)
  • Μεταλλικά (ατσάλι, τιτάνιο..)
  • Σύμμεικτα (συνδυασμός δύο ή περισσοτέρων υλικών)
  • Rubber (μαλακά, ελαστικά & ανθεκτικά) κ.ά.
Παιδικοί σκελετοί…
Συγκεκριμένα για τα παιδιά, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δώσουμε στο σχήμα των φακών. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να τους παρέχουν ένα άνετο οπτικό πεδίο και να αποφύγουμε τα πολύ μακρόστενα σχήματα. Το μέγεθος θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία τους και η εφαρμογή στο πρόσωπο να μπορεί να ρυθμιστεί. Συχνά χρησιμοποιούμε ειδικά λαστιχάκια για να στερεώνεται ο σκελετός όταν παίζουν ή τρέχουν, και ειδικές εύκαμπτες γέφυρες για την μύτη, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.