Οφθαλμικοί φακοί
Οργανικά – Κρύσταλλα
Οι οφθαλμικοί φακοί (δηλαδή οι φακοί που φέρουν τα γυαλιά οράσεώς σας) χωρίζονται σε δυο κατηγορίες ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους: σε οργανικούς και κρυστάλλινους φακούς. Στην πραγματικότητα, τα κρύσταλλα αποτελούν πολύ παλιά τεχνολογία, και τείνουν να εκλείψουν. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, όπως στις Η.Π.Α, η χρήση τους απαγορεύεται από τον νόμο για λόγους ασφαλείας, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος τα θραύσματα είναι επικίνδυνα για τα μάτια και την γύρω περιοχή. Οι οργανικοί φακοί έχουν λιγότερο βάρος, είναι πολύ πιο ανθεκτικοί στην θραύση και μπορούν να φέρουν πολλαπλές επιστρώσεις και να επεξεργαστούν ποικιλοτρόπως. Ειδικά όταν θέλουμε να φορούμε γυαλιά οράσεως με χρώμα για τον ήλιο, τότε οι δυνατότητες βαφής των οργανικών φακών είναι τεράστιες και η γκάμα των χρωμάτων μεγάλη. Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε εξωτερική επίστρωση με καθρέφτη σε πολλά χρώματα και εσωτερικές αντιανακλαστικές επιστρώσεις για ακόμα μεγαλύτερη διαύγεια.
Το πάχος των οφθαλμικών φακών (οργανικών και κρυστάλλινων) επηρεάζεται από τον δείκτη διάθλασης. Ανάλογα με την εκάστοτε συνταγή και τον κάθε σκελετό, θα σας προτείνουμε αυτό που χρειάζεστε, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά τέλειο. Οι λεπτότεροι φακοί προσφέρουν παράλληλα και πιο καθαρή όραση, αφού προκαλούν τις λιγότερες δυνατές παραμορφώσεις.
Σε μικρά παιδιά και σε περιπτώσεις «ευαίσθητων» σκελετών, συχνά προτείνουμε πολυκαρβονικούς (polycarbonate ή trivex) άθραυστους φακούς, για μεγαλύτερη αντοχή.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι φακοί που υπάρχουν στο εμπόριο έχουν τόσο μεγάλη διαφορά σε ποιότητα και σε τιμή;
Σήμερα, την εποχή της High Definition και της 3D τηλεόρασης, η διαύγεια και η καθαρή όραση είναι το ζητούμενο! Οι κορυφαίες εταιρίες οφθαλμικών φακών αναπτύσσουν συνεχώς νέα προϊόντα και εξελίσσουν τις επιστρώσεις τους με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσουν τις υψηλές απαιτήσεις σας.

Στις παρακάτω εικόνες βλέπετε αναλυτικά τι εννοούμε με τον όρο «Πολλαπλές αντανακλαστικές επιστρώσεις». Συμβουλευτείτε μας ώστε να επιλέξουμε από κοινού τον τύπο που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις.

Το κατάστημά μας συνεργάζεται μόνο με κορυφαίες εταιρίες οφθαλμικών φακών και μπορείτε να μας έχετε εμπιστοσύνη! Κάθε οφθαλμικός φακός που σας προτείνουμε , συνοδεύεται πάντα από την ειδική κάρτα γνησιότητας της εκάστοτε εταιρίας κατασκευής. Με την κάρτα αυτή μπορείτε να αναζητήσετε το ίδιο προϊόν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επιστρώσεις
Ηλεκτρονικός υπολογιστής
Η νέα επαναστατική επίστρωση.. Προστασία από το μπλε φως !!
Για εσάς που χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας καθημερινά στον εργασιακό σας χώρο, σας προτείνουμε να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο οργανικών φακών με ειδικό φίλτρο υψηλής αντανάκλασης από την υπεριώδη και την ιώδη / μπλε ακτινοβολία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, το θάμπωμα της όρασης και την ξηροφθαλμία. Σας προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ενώ παράλληλα προστατεύει τα μάτια σας.
Το μπλε φως μας επηρεάζει καθημερινά καθώς βρίσκεται παντού στη φύση αλλά και στο LED φωτισμό, τις οθόνες και τα smartphones. Ο συνδυασμός διάφορων παραγόντων με την όλο και συχνότερη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (Η/Υ, smartphones, tablets κτλ.) μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως η εκφύλιση ωχράς κηλίδας, αλλά και σε πρόωρη γήρανση των ματιών και του δέρματος γύρω τους. Το 73% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του μπλε φωτός, ενώ το 86% από αυτούς, δείχνουν άμεσο ενδιαφέρον για τις μεθόδους πρόληψης μετά από την ενημέρωση από τον οπτικό τους.
Τι είναι όμως το μπλε φως;
Το μπλε φως είναι μέρος του ορατού φάσματος του φωτός το οποίο συνορεύει με την αόρατη υπεριώδη ακτινοβολία. Το πιο κοντινό κομμάτι του μπλε φωτός στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι το μπλε-μωβ φως ενώ το πιο μακρινό το μπλε-γαλάζιο. Δεν είναι όμως και οι δυο διαβαθμίσεις (συχνότητες) το ίδιο ωφέλιμες για τον άνθρωπο.
Το μπλε-μωβ φως είναι έντονα διαπεραστικό και είναι επικίνδυνο για την υγεία των ματιών. Μπορεί να βλάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα μόνιμες βλάβες στο οπτικό σύστημα όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας , μια από τις πιο ανερχόμενες ασθένειες στο δυτικό κόσμο. Σε αντίθεση το μπλε-γαλάζιο φως είναι ευεργετικό και βοηθά στο ευ ζην και στη σωστή ρύθμιση του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι απαραίτητο για την σωστή χρωματική απόδοση των εικόνων γύρω μας ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν μια μέθοδο φωτοθεραπείας αφού ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι μας και τον ρυθμό της λειτουργίας του ύπνου. Τέλος, ενεργοποιεί και εξασκεί τα αντανακλαστικά της συστολής και διαστολής της κόρης των ματιών με αποτέλεσμα να εισέρχεται στο μάτι η σωστή ποσότητα φωτισμού κάθε φορά.
Ελάτε στο κατάστημά μας να σας ενημερώσουμε για την νέα επαναστατική επίστρωση στο χώρο της οπτικής με την προηγμένη τεχνολογία αντιμετώπισης της μπλε ακτινοβολίας.
Υπάρχουν λίγες ακόμα εταιρείες στο χώρο που διαθέτουν φακούς με την μοναδική αυτή επίστρωση .. Κορυφαίοι & δημοφιλέστεροι:
  • • Οι γαλλικοί φακοί Grizal Prevencia – Essilor
  • • Oι ιαπωνικοί φακοί TBC Blue Cut Coat – Tokai
  • • Οι ελληνικοί φακοί Blue Control – Karamouzis Optical Group
Κοντινή όραση..
Πολυεστιακά ή Πολυεστιακά γραφείου
Ο μισός πληθυσμός στην Ελλάδα είναι άνω των 40 ετών! Συνεπώς η πρεσβυωπία δεν πρέπει να είναι ταμπού. Αντίθετα, ο σύγχρονος 40άρης που προσέχει την εμφάνισή του, αθλείται, είναι δραστήριος και ζει μια ζωή σε έντονους ρυθμούς, έχει ανάγκη από τα κατάλληλα γυαλιά που του επιτρέπουν να βλέπει καθαρά σε όλες τις αποστάσεις . Ευτυχώς η τεχνολογία παρέχει σύγχρονες λύσεις για καθαρή όραση, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Τα πολυεστιακά γυαλιά σας παρέχουν ποιότητα ζωής.. είναι η φυσική όραση !
Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που πάσχουν από καταρράκτη υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η όρασή τους. Κατά μέσο όρο, τα άτομα που φοράνε γυαλιά ηλίου πάνω από 20 χρόνια θα χειρουργηθούν 8 χρόνια αργότερα από τα άτομα που δεν φορούσαν καθόλου.
Πολυεστιακά:

Πρόκειται για γυαλιά που προσφέρουν άνετη όραση σε όλες τις αποστάσεις. Οι σχεδιασμοί της τελευταίας γενιάς πολυεστιακών φακών, εξασφαλίζουν άνεση και ευκολία στον χρήστη. Είναι τα γυαλιά που φοράτε το πρωί και σας καλύπτουν για τις περισσότερές σας ανάγκες έως το βράδυ.
Πολυεστιακά γραφείου:

Πρόκειται για την ιδανική λύση για εσάς που εργάζεστε στο απαιτητικό περιβάλλον ενός γραφείου. Όταν πρέπει να αφιερώνετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κοιτώντας σε κοντινές αποστάσεις, τότε χρειάζεστε μεγαλύτερο οπτικό πεδίο για κοντά, πιο διευρυμένη μεσαία ζώνη για τον υπολογιστή σας και μικρότερη ζώνη για την πιο ενδιάμεση και μακρινή απόσταση. Υπάρχουν μία τεράστια γκάμα πολυεστιακών (διάφορες εταιρείες, διάφοροι τύποι) που καλύπτουν όλου τους είδους της ανάγκες. Οι τιμές των πολυεστιακών ποικίλλουν και εξαρτώνται από την εταιρεία αλλά και από τον τύπο του πολυεστιακού που θα επιλέξετε.
Ελάτε στο κατάστημά μας να σας ενημερώσουμε πλήρως για τις ιδιότητές τους και να επιλέξουμε μαζί αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και στις ανάγκες σας!
Φωτοχρωμικά
Με τον όρο φωτοχρωμικά, εννοούμε τους οφθαλμικούς φακούς των γυαλιών σας που προσαρμόζουν αυτόματα τη σκουρότητα τους ανάλογα με της συνθήκες του περιβάλλοντος. Ξεχάστε τα γυαλιά που φορούσαν οι παππούδες μας! Τα σύγχρονα φωτοχρωμικά γυαλιά είναι απολύτως διάφανα σε εσωτερικούς χώρους και έως 80% σκούρα όταν είστε σε εξωτερικές δραστηριότητες. Παρέχουν 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και αποτελούν την ιδανική λύση για ανθρώπους δραστήριους, για όσους αθλούνται, για συγκεκριμένους επαγγελματίες που εκτίθενται καθημερινά στον ήλιο. Υπάρχει μεγάλη γκάμα σε φωτοχρωμικούς φακούς.
Παιδική όραση..
Τα παιδιά είναι το μέλλον μας! Η όρασή τους είναι πολύτιμη για την σωστή ανάπτυξή τους. Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να βλέπουν τον κόσμο τους θολά και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό σχολικό περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να εξετάζονται πολύ τακτικά και να μην αμελούνται οι συχνές επισκέψεις στον παιδοφθαλμίατρό τους. Κατόπιν, η επιλογή του κατάλληλου σκελετού είναι εξαιρετικά σημαντική και οι οφθαλμικοί φακοί που θα επιλεγούν επίσης. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι η διαύγεια και η ασφάλειά τους! Υπάρχουν ειδικοί φακοί για παιδιά σε φιλικές τιμές, ώστε να ενθαρρύνεται η συχνή αντικατάσταση λόγω φθοράς ή αλλαγής της συνταγής τους.
Συνεργαζόμενες εταιρείες